ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (IPSF)

ΔΗΛΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ POLE SPORTS AND ARTS WORLD FEDERATION (POSA)

Κάθε οργάνωση διέπεται από τις δικές της ηθικές αξίες και τον εσωτερικό κώδικα δεοντολογίας. H IPSF πίστευε ανέκαθεν ότι ο άμεσος διάλογος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης οποιωνδήποτε άμεσων ή έμμεσων προσπαθειών για να βλάψουν τις προσπάθειές σου ή / και το όνομά σου. Τα μέλη αυτής της Οργάνωσης πιστεύουν ότι έχει έρθει η στιγμή η IPSF να π'αρει θέση για να εξασφαλίσει ότι η κοινότητα του Pole θα έχει γνώση για όλα τα γεγονότα έτσι ώστε κάθε μέλος να μπορεί να σχηματίσει τη δική του γνώμη με βάση αυτά τα γεγονότα.

 

 

Για το λόγο αυτό -και μόνο για το λόγο αυτό- η IPSF εκδίδει δημόσια δήλωση σχετικά με τις υπαινιγμούς και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας Pole Sport και Τεχνών - POSA και των εθνικών ομοσπονδιών της, για να διευκρινίσει τυχόν παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες που μπορεί να οδηγήσουν την κοινότητα σε  παραπλάνηση.

Ιστορικές πληροφορίες:

    Ιανουάριος 2016 - Ο Davide Lacagnina εγκαταλείπει την IPSF. Τα γεγονότα αυτής της αναχώρησης είναι εδώ

    Απρίλιος 2016 - Ο Davide Lacagnina ενημερώνει το κοινό ότι θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή ομοσπονδία που ονομάζεται IPSAF - ένα όνομα εντυπωσιακά παρόμοιο με το όνομα τησ IPSF, χρησιμοποιώντας τον κώδικα σημείων IPSF που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και χρησιμοποιώντας τον τίτλο του «World Pole Sports Championship», έναν τίτλο που είχε χρησιμοποιηθεί από το IPSF για 6 χρόνια. Η κοινότητα του Pole, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ευρύ κοινό ενοχλούνται από τη χρήση του τίτλου του World Pole Sports Championships και, κυρίως, από τις ομοιότητες μεταξύ του ονόματος IPSF και του ονόματος IPSAF, με αποτέλεσμα η κοινότητα του Pole να αρχίζει να συγχέει δύο οργανώσεις.

 

 

    Αύγουστος 2016 - η IPSF κάνει αίτηση για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή

    

    Σεπτέμβριος 2016 - η IPSF αποκτά την υπογραφή της WADA

    Νοέμβριος 2016 - Μετά από προσπάθειες φιλικού διακανονισμού της μάρκας, το IPSF εκδίδει το IPSAF με γράμμα Cease and Desist, απαιτώντας από το IPSAF να αλλάξει το όνομά του, προκειμένου να σταματήσει η σύγχυση μεταξύ των δύο οργανισμών, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον κώδικα σημείων IPSF, και να αλλάξει το όνομα του παγκόσμιου πρωταθλήματος IPSAF. Μετά από αυτό το αρχικό νομικό βήμα, το IPSAF σταματά να χρησιμοποιεί τον Κώδικα Σημείων IPSF.

    

    Ιούλιος 2017 - Συνεχίζεται η δράση για να σταματήσει η χρήση των αποτελεσμάτων των ονομάτων «IPSAF» και «WPSC» στο IPSAF που μετονομάστηκε σε POSA και μια αλλαγή στο όνομα του παγκόσμιου πρωταθλήματος σε POSA’s world championship.

   

 

    Οκτώβριος 2017 - Η IPSF απονέμεται το καθεστώς παρατηρητή GAISF.

  

   Τρέχουσα κατάσταση και διευκρίνιση:

 

    Για να είναι ένα αναγνωρισμένο ένα όργανο διοίκησης οποιουδήποτε αθλήματος, ένας οργανισμός πρέπει να εφαρμόσει καλή διακυβέρνηση του αθλήματος και να αναγνωριστεί από αναγνωρισμένη διεθνή αθλητική αρχή (δηλ. GAISF, IOC, WADA). Η GAISF, η Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών, είναι ο οργανισμός στον οποίο αναφέρουν όλα τα αναγνωρισμένα αθλήματα. Το GAISF θα αναγνωρίσει μόνο μία διεθνή ομοσπονδία οποιουδήποτε αθλήματος. Το IPSF έλαβε το καθεστώς παρατηρητή GAISF στις 4 Οκτωβρίου 2017 και συμμετέχει στη συνεχιζόμενη διαδικασία πλήρους αναγνώρισης από το GAISF.

    

    Οκτώβριος 2017 - Το POSA ανακοινώνει ότι συμμετέχει σε δοκιμές WADA μέσω της World Heavy Events Association (WHEA) και καταγράφει το λογότυπο της WADA στην ιστοσελίδα του. Στις ΗΠΑ, η εθνική ομοσπονδία POSPS, με επικεφαλής τον Summer Vyne (αντιπρόεδρος του POSA), δηλώνει ότι το IPSAF / POSA είναι Code Compliant. Ούτε η POSA ούτε το WHEA δεν μπορούν να βρεθούν σε καμία από τις υπογραφείσες λίστες της WADA. Η WHEA δηλώνει με σαφήνεια στον ιστότοπό της ότι δεν έχει διεθνή κατάληξη της WADA και εξακολουθεί να εργάζεται για αυτό.

    

    Οκτώβριος 2017 - Το POSA ανακοινώνει ότι έχει υπογράψει μια ιστορική συμφωνία με το CSIT, έναν οργανισμό αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και το GAISF. Τόσο η ΔΟΕ όσο και η GAISF έχουν δύο τύπους αναγνώρισης. Η πρώτη είναι η αναγνώριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IF) ως διοικητικό όργανο. και η δεύτερη είναι η αναγνώριση οργανώσεων θυγατρικών για εκδηλώσεις, εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και προώθηση του αθλητισμού. Το CSIT είναι ένας τέτοιος οργανισμός - διοργανώνει εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν τον αθλητισμό μεταξύ ερασιτεχνών αθλητών. δεν αναγνωρίζεται ως όργανο διοίκησης και δεν έχει κυβερνητικό καθεστώς στα αθλήματα που αγκαλιάζει. Επομένως, η POSA δεν αναγνωρίζεται από καμία επίσημη διεθνή αθλητική αρχή.

    

 

Πάντοτε υπήρξε ο στόχος της IPSF να επιτύχει την πλήρη αναγνώριση του αθλημάτων επί στύλοθ και τέλος, να εξασφαλίσει την ένταξή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το POSA δηλώνει παρόμοιο στόχο, αλλά όπως αποδείχθηκε παραπάνω, το POSA δεν είναι σε θέση να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Η IPSF είναι ο υπογράφων της WADA, έχει υποβάλει αίτηση στη ΔΟΕ, έχει αποκτήσει την Κατάσταση Παρατηρητή GAISF και βρίσκεται στη διαδικασία της πλήρους αναγνώρισης του GAISF.

 

 

Η IPSF πιστεύει ότι κάθε προσπάθεια παραπλάνησης της κοινότητας του Pole θα την χωρίσει, αντί να την ενώσει. Είναι η πιο ειλικρινής μας ελπίδα ότι, ακολουθώντας την παραπάνω δήλωση (συμπεριλαμβανομένων όλων των σχετικών υποστηρικτικών συνδέσμων), όλοι οι οργανισμοί του Pole, παρόντες και μελλοντικοί, θα διασφαλίσουν ότι οι συμμετέχοντες θα πάνε μπροστά.

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Print | Sitemap
© International Pole Sports Federation 2015